Stress

Question

Vi er alle stressede nogle gange, hvilket er helt ok, for det kan vi sagtens kan tåle. Men hvis du er overbelastet over længere tid, kan stress være direkte farligt, da den skader din krop og din hjerne. Det kan være svært at vide, hvornår man skal søge hjælp, da du langsomt vænner dig til det. Testen her hjælper dig med at vurdere dette.

[Hvis du ikke allerede har set vores film om stress, så gør det her.]

 

Stort set alle mennesker oplever fra tid til anden at være stressede, måske i forbindelse med travlhed på jobbet, knas i privatlivet eller med en vigtig opgave på studiet, hvor de gerne vil præstere godt. Kroppen kan fint holde til korte perioder med stress, men når kroppen konstant er på overarbejde, fordi stressen ikke forsvinder, får det hurtigt konsekvenser for dit helbred.

Test dine stresssymptomer med vores online test

Det kan være svært at se det selv, men en stresstest giver dig tydeligt svar på, om du er ude på et sidespor og har brug for at ændre noget i din hverdag med det samme, hvis ikke du skal ende i en stresssygemelding på ubestemt tid. Med en række simple spørgsmål kan du få dine stresssymptomer testet og dermed blive klogere på, om du er ramt af stress eller ej.

Ramt af stress – hvad så nu?

Stress sætter sig både fysisk og psykisk i kroppen, og symptomerne er mange. Stress kan være ødelæggende for dit helbred på længere sigt, og viser dit resultat af stresstesten, at du har stress, er det derfor rigtig vigtigt, at du opsøger hjælp til at komme stressen til livs. Der findes mange gode værktøjer til at bekæmpe stress, og hos Psykologhuset ved Åen står vores dygtige psykologer klar til at støtte dig i at finde den bedste vej ud af stress. Start med at tage vores stresstest, og kontakt os derefter til en nærmere snak om behandlingsmulighederne med udgangspunkt i dine stresssymptomer fra testen.