Separationsangst (Børn)

Question

Testen er lavet til børn. Testen tages som samtale med barnet og udfyldes af den voksne.

 

Separationsangst hos børn

Mistænker du, at dit barn lider af separationsangst, kan du bruge testen her til at blive klogere på dit barns angst og de mekanismer, der ligger bag separationsangst. 

Rigtig mange børn lider af separationsangst i perioder, men for enkelte børn forsvinder angsten ikke igen af sig selv, og den kan gå hen og nå et så slemt niveau, at angsten bliver invaliderende for hele familiens hverdag. Det er derfor med at tage affære og få hjælp mod angsten så hurtigt som muligt, så den ikke udvikler sig yderligere, og så den med tiden finder et mere tåleligt leje eller måske helt forsvinder.  

Sådan udfyldes vores test for separationsangst

For at kunne lave testen herunder er du nødt til at kende de tanker, som dit barn gør sig i forhold til sin angst. Hvad fylder hos barnet, og hvad er det for nogle tanker, der ofte udløser barnets separationsangst? 

Børn med separationsangst har ofte mange bekymringer, der ikke er almindelige for et barn at have. Tanker om død, ulykker, sygdom, adskillelse med mere er ofte i centrum for barnets bekymringer, og det kan være svært som voksen at forstå, at tankerne kan fylde så meget, som de gør.

Testen udfyldes bedst som en samtale med barnet, hvor I kommer omkring de emner, som spørgsmålene i testen dækker. Når I har talt om emnerne, kan den voksne udfylde testen og få resultatet af denne, og herfra er det en god idé at finde en dygtig psykolog med speciale i separationsangst hos børn. 

Oplever I, at angsten bare vokser og vokser, kommer den ikke til at forsvinde af sig selv, og I skylder hele familien at tage kontrol over den angst, der fylder hos barnet.