Psykisk vold

Question

Psykisk vold kan medføre, at du kommer i tvivl om, hvad der er op og ned og rigtigt og forkert. Derfor skal du svare Ja, hvis du er i tvivl.

Denne test kan bruges som huskeliste ved samtale med en psykolog. Husk at se vores korte film om psykisk vold, der også kan hjælpe dig med at sætte ord på dine erfaringer og få indblik i, hvad psykisk vold er.

 

Lever du med psykisk vold i parforholdet? Tag testen her

Det kan være svært at se det selv, når en kærlighedsrelation ændrer sig og bliver præget af psykisk vold. I vores psykisk vold-test herunder spørger vi ind til nogle af de klassiske kendetegn ved relationer med psykisk vold. Derved kan vi hurtigt fortælle dig, om det er et sundt forhold, du befinder dig i, eller om der er røde flag, der bør få dig til at genoverveje, hvorvidt relationen skal fortsætte.

Søger du en test om psykisk vold i parforholdet, der kan hjælpe dig videre, så er vores test rigtig god. Den kan forhåbentlig hjælpe dig et skridt videre i den rigtige retning, så du kan få det liv, du fortjener. Testens svar er en rigtig god huskeliste ved samtale med en psykolog og kan støtte dig i at dele de ting, du har oplevet.  

Test, om du er udsat for psykisk vold

Psykisk vold kommer i mange former, og det kan tage tid at gennemskue, at ens relation ikke længere er så sund og god for en, som den måske plejede at være. Psykisk vold kan hurtigt få dig til at tvivle på, hvad der er rigtigt og forkert, og er du i tvivl om, hvad du skal svare undervejs i vores test, skal du derfor bare svare ja.  

Både mænd og kvinder kan udsættes for psykisk vold i parforholdet, og den psykiske vold kommer særligt til udtryk ved en hverdag præget af kontrol fra din partner. Måske du skal have noget bestemt tøj på, kun må se bestemte venner, hvis nogen overhovedet, altid skal fortælle, hvor du er og sammen med hvem, og generelt er underlagt strenge regler, der styrer den måde, som dit liv fungerer på. Hertil kommer måske nedværdigende kommentarer, der får dig til at føle dig som ingenting. 

Test dig selv i vores psykisk vold-test, og tag det første skridt mod en mere fri tilværelse uden for det usunde parforhold.