Angsttest – har jeg angst?

Question

Nedenfor finder du vores test for generaliseret angst, der er en af de mest almindelige typer af angst. Generaliseret angst rammer alle aldersgrupper og er især kendetegnet ved vedvarende bekymringer, nervøsitet og ængstelse. Test dine angstsymptomer i testen, og bliv klogere på, om du mon lider af generaliseret angst.

Generel angst kaldes af læger og psykologer generaliseret angst, da angsten ikke er knyttet til bestemte ting eller situationer, men kan udløses i mange situationer.

 

Generaliseret angsttest med udgangspunkt i de klassiske angstsymptomer

Generaliseret angst er ikke koblet til én bestemt ting eller situation, men udløses i mange forskellige sammenhænge. Ved generaliseret angst er kroppen i en tilstand af konstant alarmberedskab, hvilket ofte vil påvirke søvnen, koncentrationen og den generelle evne til at komme godt igennem dagen. Den angstramte vil føle sig anspændt og have mange bekymringstanker, og det er netop disse symptomer, som en angsttest er bygget op omkring.

Jeg har angst – hvad så nu?

Viser din angsttest, at du højst sandsynligt lider af generaliseret angst, kan vi hjælpe dig hos Psykologhuset ved Åen. Vi kan tilrettelægge et forløb, hvor vi arbejder med din angst på en måde, der gør den lettere at leve med i hverdagen, så den potentielt helt kan forsvinde på sigt.

Har du angst, er der sjældent en hurtig vej til at blive angsten kvit, men med målrettet arbejde kan det sagtens lade sig gøre, og vores erfarne psykologer har hjulpet mange angstramte før dig. Medbring eventuelt svarene på din angsttest ved dit første besøg i klinikken, og lad vores indledende samtale tage udgangspunkt i testen. Så føler du dig forhåbentlig allerede en smule bedre klædt på til at arbejde med de problemstillinger, der fylder for netop dig i relation til din angst.