Depressionstest – er jeg ramt af depression?

Question

Depression har mange forskellige årsager. Undersøg eventuelt, om der er andre tests, der er relevante for dig at tage. Depressive symptomer kan eksempelvis udspringe af sorg, lavt selvværd, psykisk sygdom, misbrug, samlivsproblemer eller fyring. Man skal afveje, om ens livsomstændigheder gør, at det er naturligt at have symptomer på en depression, og om man derfor tror, at de vil gå væk af sig selv med tiden – eller om man tror, at det vil være en hjælp at få støtte til at komme igennem den svære periode.

Symptomerne skal have været til stede i minimum to sammenhængende uger, før du skal indregne dem her.

 

Føler du dig træt, nedtrykt og har negative tanker om dig selv og livet generelt, er du måske ramt af en depression. Der findes mange symptomer på depression, og depression rammer forskelligt fra person til person. En depressionstest kan give et klarere billede af din tilstand og være første skridt i retning mod at søge hjælp. Hos Psykologhuset ved Åen har vi udarbejdet depressionstesten på linket nedenfor, der giver dig mulighed for at teste dig selv med udgangspunkt i dine symptomer på depression.

Depression er en mere almindelig tilstand, end du måske går og tror

Depression er en almindelig tilstand, der rammer ca. 15 % af befolkningen på et eller andet tidspunkt i livet. Både unge og ældre rammes, og der er heldigvis rigtig gode behandlingsmuligheder. Selvom det kan føles tungt og uoverskueligt at række ud efter hjælp og at indvie en anden i det, du kæmper med, så vid, at du ikke er alene om at føle, som du gør, og at der er hjælp at hente hos en erfaren psykolog med speciale i behandling af depression.

Depressionsbehandling – sådan får du det godt igen

Depression kan ramme alle og udløses af en lang række af faktorer og begivenheder, særligt de livsomvæltende af slagsen som blandt andet skilsmisse, fyring fra jobbet samt sygdom eller dødsfald i familie eller nær omgangskreds. Er du i tvivl, om du er ramt af depression, kan vores depressionstest hjælpe dig videre, og vi står herefter klar til at tilbyde dig den støtte og vejledning, du har brug for, så du kan komme godt ud på den anden side af depressionen og kan modvirke fremtidige tilbagefald.