Angst – agorafobi

Question

Agorafobi er ofte en angst (fobi) for åbne pladser eller angst for situationer med mange personer til stede.

Angst mærkes tydeligt i kroppen ved eksempelvis hurtig vejrtrækning, svedige hænder, hjertebanken, kvalme eller svimmelhed, og det føles stærkt ubehageligt.

 

Test for agorafobi – er du ramt af angst for åbne pladser?

Rammes du af angst, når du befinder dig på åbne pladser eller i situationer med mange personer til stede, er du højst sandsynligt ramt af agorafobi. Det er ofte en panisk følelse af at være fanget der, hvor man er, og ikke at kunne komme fri. De mest almindelige symptomer er hurtig vejrtrækning, svedige hænder, hjertebanken, kvalme og/eller svimmelhed, og angsten kan føles meget ubehagelig at være i.

Vil du have klart svar på, om du lider af agorafobi, kan du tage vores agorafobi-test herunder. Testens spørgsmål kommer vidt omkring og favner både dig, der primært oplever angst for åbne pladser, og dig, hvor det er situationer med mange mennesker omkring dig, der kickstarter et anfald af angst.

Vil du din agorafobi til livs?

Det kan være stærkt invaliderende at leve med agorafobi, og tilstanden vil ofte tage til med tiden, hvis ikke den behandles. Vores agorafobi-test er et godt udgangspunkt for senere samtale med en psykolog, der kan hjælpe dig med at komme angsten til livs eller om ikke andet så gøre fobien lettere at tackle i hverdagen, så du kan leve et godt liv trods angst.

Vores agorafobi-test er en anerkendt test til at diagnosticere agorafobi. Mange lider i en eller anden grad af panikangst eller agorafobi, og du er derfor langt fra alene med de udfordringer, du tumler med i hverdagen.

Ræk ud, og få den hjælp, du fortjener, ved at kontakte os, hvis testen her bekræfter din mistanke om agorafobi, og du synes, at det er på tide at gøre noget ved det.