Tilskud til psykolog gennem din sundhedsforsikring på arbejdet

Undersøg om din arbejdsplads har tegnet en sundhedsforsiking. Det gælder på mange arbejdspladser. De fleste af disse sundhedsforsikinger vil kunne betale for din psykologhjælp. Det er værd at huske på, at din arbejdsgiver ikke skal vide, hvad du bruger din forsikring til.

Du kontakter dit forsikringsselskab direkte. Det kan du gøre, uden de giver din arbejdsgiver besked, da de har tavshedspligt. Psykologhjælpen dækker både dig og ofte også din familie.

Tilskud til psykolog gennem din familie-/indboforsiking

Du kan måske få tilskud til psykologhjælp gennem din almindelige indboforsikring. Undersøg muligheden ved at kontakte dit eget forsikringsselskab direkte. Forsikringen dækker ofte det samme som den offentlige sygesikring.

Herudover vil nogle forsikringsselskaber betale tilskud ved krise i parforholdet/skilsmisseproblematik. Igen: kontakt selv dit forsikringsselskab. Læs her mere om parterapi og hvad det kan gøre for Jer.

Tilskud til psykolog med den offentlige sygesikring

I Danmark kan du få tilskud til psykolog til nogle problemer. Læs her hvilke.

I phuset tilbyder Marianne Sander samtaler med tilskud fra Sygesikringen. Samtalerne med Marianne holdes i Grenå.

I phuset kan du ellers ikke få tilskud fra Sygesikringen til din behandling. Har du en henvisning fra din læge, kan du finde en psykolog, som bruger denne ordning.  Se på www.psykologeridanmark.dk, og find en psykolog i dit område.

Ofte vil du have flere måneders ventetid ved en psykolog med tilskud fra den offentlige sygesikring. Ved phuset kan du altid finde en psykolog, der ikke har ventetid om som samtidigt passer til dig og dit problem.

Ved selv at vælge en psykolog undgår du ikke blot ventetid, du kan også vælge en psykolog, der giver dig bedre resultater. Se her hvordan du finder og vælger den rette psykolog.

Tavshedspligt

Når du går til samtaler ved Psykologhuset ved åen vil samtalerne altid udføres af en universitetsudannet psykolog. Det betyder også at de skal overholde officielle retningslinjer om tavshedspligt. En psykolog vil altid værne fuldstændig om denne tavshedspligt.

I nogle tilfælde kan du få gratis psykologhjælp.