Jeg har en lang og bred erfaring i at hjælpe mennesker til at komme i en god udvikling: i at skabe klarhed, indsigt og forståelse – af sig selv, sin partner eller familien. Vi tager udgangspunkt i det der fylder og sammen arbejder vi os ind på muligheden for forandring. Det kan altid blive bedre og i samtalerne sørger vi for, at det sker.


Michael Ulrich
Stilling:
Klinisk psykologErfaring:
17 årCertifikater:
Cand. Psych. Aut.Tlf:
5354 4766Email:
michaelu@phuset.dkAdresse:
Vester Voldgade 100Når ens parforhold ikke går godt, handler det i mange tilfælde om at føle sig misforstået. Der kan også være tale om, at der prioriteres meget forskelligt: hvad er vigtigt for den ene, for den anden eller børnene?
I min parterapi arbejder vi på øget gensidig forståelse og afstemte forventninger. Ofte kan det der synes som en stor afstand eller hårde konflikter, hurtigt blive til en tættere og bedre relation, hvor begge parter kan føle sig set og mødt på sine behov.
I forbindelse med skilsmisse er det vigtigt at være så afklarede som nu muligt. Både i forhold til hvorfor man overvejer skilsmisse (hvad er den præcise grund til, at man ikke kan være sammen mere), men også reelle forestillinger om det liv der kommer bagefter. Jo bedre man går fra hinanden, desto større chancer er der for en god relation bagefter. Har I børn sammen, er dette ganske afgørende for dem.
Problemerne kan overmande en og man kan ikke se nogen vej ud af dem. I samtaler med en psykolog, får man en trænet professionel, der kan hjælpe med at se på ens problemer i et andet eller nyt lys. Vi mennesker har løsningerne i os selv – de skal blot findes frem.
Hvordan foregår det?
I den første samtale får vi et overblik over hvad det handler om og hvad du godt kunne tænke dig at få ud af samtalerne. Typisk vil jeg spørge om hvad det er, der fylder mest? Herfra vil vi tale os ind til problemerne og finde ud af hvad der skal være anderledes og bedre. Hvis det hele opleves som uoverskueligt, så er det min opgave at stille de spørgsmål, der kan starte den gode proces, der ender med overblik og indsigt.
Hvor meget?
Hvor mange timer man har brug for kan variere meget. Nogle gange skal der bare rykkes en lille smule ved ens forståelse. Man kan blive positivt overrasket over hvor lidt der skal til. Andre gange kræver det flere samtaler. For mig handler det om, hvornår du synes det er godt nok.
Coaching
I coaching har vi et mere nutidigt og fremtidigt sigte end der typisk kan være i egentligt terapi. Det handler om mere konkrete og afgrænsede problemstillinger.
Jeg arbejder intentionsfokuseret, hvilket betyder, at i coachingen får vi forbundet de mere grundlæggende værdier og drømme du har, med de konkrete kontekster du befinder dig i. På den måde vil du komme til at opleve dig som et mere sammenhængende mennesker med større gennemslagskraft i dit liv.
Familiepsykologisk rådgivning og terapi kan give mening når:
– der er for mange skænderier i hjemmet
– man er blevet skilt og børnene trives ikke eller samarbejdet mellem forældrene fungerer ikke
– man er en sammenbragt familie, der ikke helt kan få tingene til at fungere
– ens børn bestemmer for meget og ikke gør hvad man siger
– man har et barn der ikke vil i skole
– ens barn har fået en diagnose
– man er førstegangsforældre og er blevet overrumplet af den nye situation
– man har en teenager eller flere, man har svært ved at håndtere
– ens børn har problemer og man ved ikke hvordan man skal hjælpe dem
Mine samtaler tager udgangspunkt i det I som familie oplever som problemet. Men nogle gange viser det sig, at tingene drejer sig om noget andet end det man umiddelbart troede. Så taler vi om det. Altafgørende er, at man får nye forståelser og nye og konstruktive handlemuligheder.
Hvordan foregår det?
Et forløb starter med en samtale med den eller de voksne i familien. Her afklarer vi hvad problemerne er og aftaler det videre forløb. Som regel vil det betyde samtaler med hele familien, men nogle gange vil det også være individuelle samtaler med et enkelt familiemedlem. Vi gør det, der giver mening for jer.
- Med baggrund i min erfaring fra det sociale område kan jeg tilbyde forskellige former for supervision. Jeg har en mangeårig viden om behandling af familier, børn og unge, både som leder og psykolog. Derfor kan jeg supervisere både ledere og medarbejdere med direkte borgerkontakt. Min baggrund i flere forskellige kommunale forvaltninger, har ligeledes givet mig en solid ballast til at kunne hjælpe med at navigere i de systemer, som arbejdet skal foregå i.
- Pris og varighed
• Individuel samtale (50-60 minutter): 1300 kr.
• Familie- og parsamtale (80 minutter): 2 personer 2000 kr., 3 og flere 2200 kr. OBS: Regler for afbud: Afbud senest 24 timer før den aftalte tid, ved senere afbud betales halvt honorar.
Ved udeblivelse uden afbud betales fuldt honorar. Jeg tager imod kontanter og MobilePay. - Kontakt
Du kan maile eller ringe for at bestille en tid. Du er også velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak.
Telefon: 5354 4766
Mail: michaelu@phuset.dk - Samtalerne foregår i Psykologhuset, Vester Voldgade 100, st. tv., København
- Født 1974 og uddannet cand. psych. fra Københavns Universitet i 2002 og autoriseret i 2015. Jeg er privatpraktiserende psykolog og selvstændig konsulent inden for team -, ledelses – og organisationsudvikling. Tidligere har jeg, sideløbende med min egen virksomhed, arbejdet i 14 år som både leder og psykolog. Senest var jeg leder af PsykologHuset for Børn og Unge i Københavns Kommune, før det har jeg bl.a. været leder af en familieskole. Jeg er specialiseret i terapeutisk arbejde med børn, unge og familier og er efteruddannet hos Marlborough Family Service, London. Herudover har jeg efteruddannet mig indenfor bæredygtig ledelse og systemisk og narrativ psykologi, samt mindfulness. Jeg er certificeret Integral Facilitator. Privat bor jeg med min kæreste, og er far og bonusfar til i alt 4 børn.

