Depression og angst.

Du har måske igennem uger eller måneder følt dig mere trist og  træt end vanligt, måske har du haft mindre appetit og haft svært ved at sove. Arbejde eller studier har måske været mindre interessante for dig end vanligt.

Din koncentration, opmærksomhed eller hukommelse kan være hæmmet/forandret.  Måske har du følt at du har mistet lysten  til at deltage i sociale sammenhænge, som du plejer at være glad for.Måske går du med tanker om, at de vanskeligheder du oplever, er noget du skal klare på egen hånd.

Hvis du kan kende dig selv i beskrivelsen ovenfor kan det være vigtigt at søge hjælp, også selvom du kan være tilbøjelig til at udsætte og vente på du får det bedre. Depression og angst kan behandles med samtaleterapi.

Studie og arbejdsrelaterede problemer f.eks  ved arbejdsløshed, fyring, stress og overbelastning.

Livskriser f.eks vedrørende parforhold, skilsmisse, livstruende sygdom og andre situationer, som kan være svære at tackle på egen hånd.

Samtaler hos mig er fortrolige. Jeg tager udgangspunkt i det der fylder mest nu dvs at udgangspunktet for hver samtale er situationer, som har været vanskelige. Måske er det nye ukendte eller gamle og velkendte situationer, som opleves svære.

Jeg arbejder integrativt, som betyder at jeg kombinerer flere metoder  kognitive, psykodynamiske, systemiske og narrative metoder. Det giver bedst mening for mig at anvende metoder som passer til de situationer og problemstillinger den enkelte person kommer med.

Antallet af samtaler kan være fra korte forløb 4-5 samtaler og lidt længere 10-12 samtaler samt længerevarende samtaleforløb. Der vil også være mulighed for at deltage i gruppeforløb f.eks ved depression.

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening.

Ansættelser

  • Privat praktiserende psykolog
  • Holmstrupgård, Psykiatrisk behandlingscenter for unge
  • Århus Universitets Hospital, AUH Risskov afdeling for Angst og Depression
  • Ålborg psykiatriske Sygehus, Ungdomspsykiatrisk afd.

Kontakt
Tlf: 60620516
mail: ingelise@phuset.dk

Psykolog
Ingelise Sofie Lauritsen
Åboulevarden 39, Århus C