Alle mennesker gennemgår perioder, hvor humøret er lavere, end det plejer at være. Men nogle gange står det på for længe, og tristheden begynder at føles stærkere og sværere at håndtere. Oplever du tristhed eller depression, kan du formentlig nikke genkendende til følgende:

  • Nedsat humør – du har svært ved at glædes eller føle noget overhovedet
  • Nedsat energiniveau – almindelige ting, du plejer at gøre, som at stå op, lave mad, mm., kan føles uoverskuelige
  • Følelser af meningsløshed og håbløshed
  • Selvbebrejdelse og skyldfølelse over at være ramt af en depression
  • Søvnforstyrrelser: Du kan have svært ved at falde i søvn, eller vågner mange gange om natten

Måske har du en fornemmelse af, hvorfor du står i en trist periode: Der er sket noget i dit liv, som har sendt dig ud i en krise, og nu har du svært ved at kæmpe dig ud af tristheden. Det kan også være, at du undrer dig over, hvorfor du mistrives – du kan ikke rigtigt hitte hoved og hale i dine tanker, og det føles, som om depressionen har sneget sig ind på dig. En depression kan også opstå i kølvandet på stress – eller fordi du længere tid har levet i omstændigheder, som ikke har været i overensstemmelse med, hvordan du synes, livet egentligt bør være.

Samtalerne

I samtalerne tager vi udgangspunkt i dét, du oplever problematisk lige nu. Hvordan påvirker depressionen dig – dine relationer, dit arbejde, mm.? Vi undersøger hvordan depressionen er startet, og hvad der holder den i gang. Gennem mine spørgsmål og refleksioner får du depressionen lidt på afstand, og du vil kunne se dig selv, dit liv, og depressionen gennem nye briller. Samtidigt finder vi konkrete svar på, hvad du skal gøre nu og her for at komme til at leve et liv, der gør dig mere tilfreds. Læs mere om samtalerne her.

Du kan under ’Klientudtalelser’ læse udtalelser fra nogle af mine tidligere klienter om, hvordan de har oplevet samtalerne med mig, og hvordan de har fundet deres vej videre frem gennem samtalerne. Læs fx Martins beskrivelse af hans vej væk fra sin depression.

 

Ring til mig på 5191 9285 eller skriv på rikkepap@phuset.dk for at booke en samtale eller for at få en uforpligtende snak.