I samtalerne får du mulighed for at se dit liv i et andet perspektiv. Når man står midt en problematik eller en svær periode, er det ikke altid, at man helt er klar over, hvad der egentligt er ’i vejen’ lige nu. Gennem mine spørgsmål får du det hele lidt på afstand, og vi bliver sammen klogere på det problem, du står overfor; hvordan det er startet, og hvad der holder det i gang.

Vi tager udgangspunkt i dét, du bokser med lige nu. Med dette udgangspunkt vil samtalerne give dig et rum, hvor du får mere viden om dig selv, dine følelser, tanker og handlemåder. Vi undersøger både de erfaringer, du har fra fortiden – og hvilke ønsker du har for fremtiden. Jeg er ikke optaget af at lede efter årsager til dine nuværende udfordringer i fortiden. I stedet vil vi kigge på, hvilken effekt tidligere oplevelser har på dét, du står i nu. Er der vaner eller mønstre fra fortiden, som du ikke er helt opmærksom på i dagligdagen, og som nu spiller ind på de udfordringer, du står i? Vi vil også kigge på, hvordan du kan bruge dine tidligere erfaringer til at komme videre. 

Når vi taler om dine fremtidsdrømme, vil vi undersøge dine værdier, og hvordan disse er styrende for dit liv. Det kan være, at du opdager, at en værdi, der tidligere har været betydningsfuld i dit liv, nu spænder ben for at komme videre i den retning, du ønsker. Måske lever du efter nogle værdier, der er meget “oppe i tiden”, men som egentligt ikke helt passer med dig? Eller måske vil du opdage, at værdier, du ubemærket har taget med dig fra dine forældre, trænger til et eftersyn. Gennem samtalerne vil du blive mere klar på, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du kan nærme dig et liv, du hellere vil leve.

Nogle ønsker at få en opgave mellem samtalerne – eller et redskab med hjem. Vi tilpasser redskaber til netop din situation, således at de virker. Måske får du til opgave at skulle øve dig på nye handlemåder i bestemte situationer, hvis du ønsker det. Sammen finder vi ud af, hvordan vi to bedst samarbejder – under og mellem sessionerne – for at du får det bedre.

Hvor mange samtaler har man brug for – og hvor ofte?

I starten af et terapeutisk forløb er det givtigt at komme med en til to ugers mellemrum. Når du efter de første samtaler begynder at få det bedre, lægger vi længere afstand mellem samtalerne.  De fleste får det markant bedre allerede efter 2-4 samtaler – og gennemsnitligt kommer folk hos mig i alt 5-6 gange. Jeg følger din bedring tæt ved hjælp af nogle korte spørgeskemaer, som du udfylder, hver gang du kommer. Disse skemaer hjælper mig til at justere min metode og tilgang i samtalerne, så jeg bedst muligt kan hjælpe netop dig.

Klik her og læs udtalelser fra nogle af mine tidligere klienter om, hvordan de har oplevet samtalerne med mig, og hvordan de har fundet deres vej videre frem gennem samtalerne.

Ring 5191 9285 eller send mig en mail på rikkepap@phuset.dk, hvis du har flere spørgsmål om, hvordan jeg arbejder, og hvordan det ville være at starte et samtaleforløb op hos mig.