Psykolog Michael Ulrich 720

Trives din familie?

Der kan være mange grunde til, at man kan have brug for familiepsykologisk rådgivning.

Det kan være man har behov for at få styrket fællesskabet i familien. Eller man kan som voksen føle det vanskeligt at bevare styringen og umuligt at stille alle i familien tilfreds. Det kan være svært at samarbejde eller få børnene til at trives efter en skilsmisse.

Man kan tit i en familie føle sig udfordret af hverdagen og problemer i familien kan have vokset sig store og uoverskuelige. Det kan være vanskeligt at vide, hvordan man skal håndtere familiens teenager.

Sammenbragte familier kan have forskellige værdier eller måder at gøre tingene på, der kan kollidere og skabe konflikter. Eller man har et barn som har særlige vanskeligheder eller fået en diagnose.

På den ene side kan det at en være en familie hurtigt blive voldsomt kompliceret og uoverskueligt – måske også at tale om – men i virkeligheden er det tit meget enkelt og håndgribeligt. Det skyldes, at alle i familien faktisk gerne vil have det godt: at de selv har det godt og at de andre i familien også har det godt. Det virker bare ikke altid sådan. Men de gode intentioner er der, vi skal blot få øje på dem. Det kan mine familiesamtaler hjælpe med til. Mine mange års arbejde med børn og familier har lært mig, at selv når det hele ser sortest ud, så kan de rigtige samtaler løfte en familie videre og få det gode til at blomstre igen.

Reel forandring handler både om nye erkendelser og nye handlinger

Mit mål for mine klienter er at hjælpe dem med det. Jeg udbyder både familiepsykologisk rådgivning og terapi, individuel terapi og supervision for professionelle. Jeg har primært samtaletider om eftermiddagen, aftenen og i weekender. Der kan også være mulighed for dagtider efter særlig aftale.

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2002. De sidste 12 år har jeg arbejdet både som psykolog og leder. På nuværende tidspunkt leder jeg PsykologHuset for Børn og Unge i Københavns Kommune og før var jeg leder af en familieskole og tidligere indenfor socialpsykiatrien. Sideløbende har jeg arbejdet som selvstændig konsulent med supervision, team- og ledelsesudvikling. Jeg har bred erfaring med både individuel, gruppe- og familieterapi.

Samtalerne foregår i Psykologhuset, Vester Voldgade 100, st. tv., København