positiv psykologi personlig udvikling livsglædeHvad er positiv psykologi?

Positiv psykologi er en psykologisk retning, hvor man fokuserer på hvad der gør, at mennesker har det godt (optimal trivsel) og klarer sig godt (optimal funktion). Fokus er således på at undersøge, dyrke og fremme psykisk sundhed, trivsel, velvære, styrker, ressourcer og succeser – fremfor kun at reparere og undgå psykisk sygdom, mistrivsel, svagheder og fiaskoer. Positiv psykologi kan således betragtes som et supplement til (ikke en erstatning for) det traditionelle psykologiske fokus.

Hvad kan positiv psykologi bruges til?

Positiv psykologi har især fået sit indtog i erhvervslivet i aspekter som ledelse og medarbejder- og teamudvikling, men har bestemt også en stor relevans på individniveau. I en terapeutisk ramme kan det bl.a. have relevans for dig, som ønsker:

  • At opdage dine personlige styrker, samt blive klogere på hvordan du fremmer og anvender dem bedst.
  • At blive bevidst om hvilke værdier, der er vigtige for dig – således, at det det bliver dine egne fremfor andres, der former retningen for dit liv.
  • At opnå lidt mere livskvalitet.
  • At finde ud af, hvad der giver dig energi og glæde i hverdagen – og lære værktøjer, til at dyrke det i højere grad.
  • At dyrke din psykiske sundhed, således at du opnår en større robusthed i forhold til livets almindelige udfordringer.
  • At få det bedste ud af dine forhold til andre mennesker.

Jeg har ved siden af de traditionelle metoder, jeg arbejder med i terapi, specialiseret mig i positiv psykologi. Jeg har i flere år undervist i dette emne, og det har ligeledes altid været en naturlig del af mit praktiske arbejde med mennesker, både på individ- og organisationsniveau. Læs mere om specifik erfaring her.

Jeg inddrager værktøjer fra positiv psykologi i terapien i det omfang, det giver mening i det enkelte forløb – men kan naturligvis også tilbyde forløb i personlig udvikling med specifikt udgangspunkt heri.

Du er altid velkommen til at kontakte mig uforpligtende til en snak om hvad jeg kan tilbyde i forhold til dit specifikke behov. Ring på 6169 6100 eller skriv til anette@phuset.dk.

Du kan også læse mere om min faglige profil her.