Oline:

“Henover foråret 2015 blev jeg så ramt af min angst, at jeg efter noget tid knap nok kunne bevæge mig udenfor en dør. Det blev til sidst så slemt, at jeg ikke hverken kunne handle ind, bruge offentlig transport eller i det hele taget færdes i offentligheden blandt andre mennesker. Efter at have ledt lidt på nettet fandt jeg Psykologhuset ved Åen, og Anette kunne tage mig ind kort tid efter.

Jeg har tidligere gået til psykolog, men uden store resultater, for jeg følte mig ikke forstået. Men da jeg startede hos Anette blev der lagt stor vægt på, at kemien mellem os var rigtig – og det var jeg meget hurtigt helt sikker på, at den var. Det gjorde mig meget tryg ved at dele ud af mine tanker og min angst. Allerede efter første session følte jeg modet til at færdes i offentligheden igen og langsomt udvide min comfort zone til det, den før har været.

Min udvikling er gået så hurtigt, at jeg efter få måneder føler, at jeg kan klare mig helt på egen hånd igen. Anette og jeg har ikke udelukkende arbejdet med min angst, men også hvordan man kommer videre fra nulpunktet og til at trives helt og aldeles. Jeg må ærligt indrømme, at jeg har lært så meget om mig selv i det her forløb, at jeg ikke alene kan tackle min angst, når den til tider besøger mig igen, men jeg kan også læse mig selv og mine tanker i andre aspekter af min dagligdag, så jeg på mange måder føler, at jeg aldrig har haft det bedre end nu.

Jeg er gået fra at være helt styret af min angst til at vide, at jeg styrer den. Jeg går fra forløbet med en følelse af stolthed, som jeg ikke vil være foruden, og en følelse af, at det er min fortjeneste, at jeg har det godt. Det kan jeg kun anbefale andre at kaste sig ud i også.”

 

Karina:

“Jeg gik i november 2011 ned med stress og depression. Jeg fik ikke ordentlig hjælp dengang til at håndtere det, nok fordi jeg lidt så det som en svaghed at få hjælp af en psykolog og troede at det ikke ville kunne hjælpe, fordi jeg bedre kunne hjælpe mig selv. Efter lidt over 3 år, hvor mit stress, min depression og angst i mellemtiden var blevet meget værre og jeg havde lavt selvværd, indså jeg endelig, at jeg havde brug for hjælp til at få det bedre.

Jeg vidste, at det var lige Anette jeg ville gå ved, efter jeg havde været til en mindfulness intro aften ved hende. Den beslutning har jeg overhovedet ikke fortrudt! Jeg har i løbet af mit forløb fundet ud af, at det faktisk er en styrke at kunne indse og mærke med sig selv, at man har brug for hjælp af en psykolog. Selv om jeg de første par gange syntes det var grænseoverskridende at sidde foran en fremmed og snakke om alle mine problemer og græde, blev det overraskende hurtigt naturligt for mig. Anette formåede virkelig at gøre det nemt for mig ved at lytte, tage det i mit tempo og stille konkrete spørgsmål, som hjalp mig med at sætte ord på følelser, som jeg havde svært ved at udtrykke.

Igennem forløbet har hovedfokus været at øge mit selvværd og give mig mere ro og overskud i hverdagen. Ved at give mig redskaber til at bruge i hverdagen og lave øvelser til vores samtaler, har Anette hjulpet mig med at acceptere mine tanker og at jeg ikke skal handle på mine negative tanker. Derudover har hun hjulpet mig til at tro meget mere på mig selv ved at sætte fokus på mine styrker, som ligeledes blevet bekræftet ved at lave en øvelse med mine nære. Igennem samtalerne og sidst i forløbet også hypnose, har jeg fået livsglæden tilbage og en indre ro. Ved at sætte fokus på aktiviteter der giver mig energi og jeg har fået skabt en balance i hverdagen, der passer til lige mig, har jeg fået mere overskud. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have det, hvis jeg ikke havde taget mig sammen til at gå til psykolog. Mange tak for alt hjælpen Anette!”

 

Maria:

“I starten af januar 2015 blev jeg overfaldet af tre mænd i Aarhus. Jeg fik to slag i hovedet, så jeg var heldig. Jeg så aldrig hvordan de tre mænd så ud, hvilket formentlig skyldtes deres påklædning, at det var aften og at jeg var rystet og chokeret. Jeg kom til den første samtale allerede dagen efter overfaldet.

Jeg er en glad og utrolig smilende pige, som elsker at have fart over feltet og komme ud at møde en masse mennesker, men mit humør og mit glade selv blev sat på standby den aften i januar måned. Jeg følte mig ikke længere lige så glad, jeg var bange når jeg skulle ud blandt mennesker, sov ikke særlig godt om natten og jeg kunne få tudeture på de mest mærkelige tidspunkter.

Ved mine samtaler startede Anette og jeg altid med, at få klarlagt hvordan jeg havde haft det siden sidst, og et spørgsmål der strejfede mig hver gang, inden jeg gik ind til Anette, var om jeg kunne tage samtalen i stiv arm uden at græde, men der gik jo aldrig mere end 5 minutter, så piplede tårerne frem, og netop dét var der plads til. Jeg skulle give mig selv lov. Jeg følte mig altid rigtig godt tilpas i Anettes selskab og dét har haft en stor indflydelse på, at jeg bare kunne give slip, hvis jeg havde brug for det, eller tage en pause, hvis jeg ikke kunne få ordene frem.

Igennem hele forløbet har vi arbejdet på, at jeg kunne få ro og en slags balance i mit liv igen, og til det fik jeg nogle øvelser, som kunne hjælpe mig i hverdagen – især øvelser til om aftenen når jeg skulle sove, hjalp mig rigtig meget. Det krævede sin tilvænning og jeg så det nogle gange som håbløst, men lidt efter lidt begyndte jeg at sove bedre og i dag sover jeg næsten bedre end før overfaldet. Men også øvelser til hvordan jeg kunne få ro og tryghed i min krop, men vigtigst af alt, øvelser til hvordan jeg kunne omgås og komme tæt på en masse mennesker igen.

Mange går nok med en opfattelse af at når man går til psykolog, så sidder psykologen over for en og nikker og giver dig ret i dine følelser, men det er langt fra realiteten! Anette tog det altid i det tempo der passede mig, og hvad jeg følte mig klar til, og det hele foregik via en dialog og sammen fik vi tilpasset hele forløbet, så det var skræddersyet til mig, og det har fungeret perfekt.

I dag, godt 3 måneder efter overfaldet, har jeg det rigtig godt. – Det er lige før, at jeg har det bedre end før, og det er skønt! Jeg har aldrig følt mig mere levende, glad og selvsikker, som jeg føler mig netop nu. Mit glade og smilende humør er atter vendt tilbage. Jeg kan igen tage ind på Klostertorvet uden uro i maven og være blandt mange mennesker. Jeg har fået så mange hjælpemidler og øvelser, som jeg bruger i min hverdag, den dag i dag. Især når man til tider kan have en lidt stresset periode, så hjælper de utrolig meget, så jeg kan tage det hele med, også uden at associere det til mit overfald.

Jeg vil ikke have været dette terapiforløb foruden, for det har gjort mig utrolig psykisk stærk og givet mig troen på, at uanset hvor slemt og skidt man kan have det, så er der en vej ud af det igen, og den vej har Anette blandt andet hjulpet mig med at finde, så tusind tak!”

 

Connie:

“Efter at jeg havde et par angstanfald, i forbindelse med noget jeg troede var hjerteproblemer, blev jeg indlagt på hospitalet. Mit hjerte fejlede ikke noget, men jeg blev rigtig bange. Jeg begyndte at få hurtig puls og hjertebanken når jeg handlede, sad til møder og andet. Det stod på i lang tid og det blev bare værre. Jeg var bange for at få et angstanfald.
Så tog jeg mig sammen, tog kontakt til Psykologhuset ved Åen.

Anette hjælp mig meget, hun gav mig nogle redskaber som jeg kunne bruge når jeg blev bange. Hun fik mig til at indse at det ikke var farligt, at jeg var helt normal. Jeg havde flere samtaler med Anette. Hun hjalp med at vende det til noget positiv, sådan at det er mig der styrer min angst ikke den der styrer mig.

Så hvis du kan genkende noget af det som jeg har skrevet, så kom af sted til en psykolog i en fart, måske kan hun hjælpe dig.”