Nogle gange i vores liv, har vi brug for at komme tilbage på rette kurs. Hos mig kan du få hjælp til en bred vifte af problemstillinger – stort som småt. Det kan være, du er plaget af selvkritik og lavt selvværd, som gør rigtig ondt og hæmmer dig. Måske har du også nogle svære følelser, der er rigtig vanskelige at håndtere og forstå. Det kan være, du kæmper med symptomer på depression, angst eller stress. Eller måske har du været udsat for noget voldsomt eller traumatisk, som bliver ved med at forfølge dig? Jeg kan hjælpe dig til at komme hjem til dig selv igen, og give dig den nødvendige støtte til at lave de ændringer, du ønsker i dit liv. Måske ved du præcist, hvad du har brug for hjælp til. Måske ved du det ikke, men vil gerne blive klogere på det – sammen kan vi finde ud af, hvad der er på spil, og hvilken retning du skal bevæge dig.

Jeg tilbyder således samtaleterapi med fokus på blandt andet:

 • depression
 • angst
 • stress
 • PTSD
 • traumer
 • sorg og tab
 • følelseshåndtering
 • lavt selvværd/selvkritik
 • vanskelige følelser som pårørende til person med udviklingshæmning eller psykisk sygdom

Hvordan arbejder jeg?

Først og fremmest er det vigtigt for mig at skabe et rum, hvor du føler dig tryg til at reflektere over det, der er svært. Et rum, hvor du ikke føler dig forkert. Du handler, tænker og føler, som du gør af en årsag. Og den årsag vil jeg gerne udforske sammen med dig. For når du forstår den, kan vi arbejde på at ændre dine mønstre i en mere hensigtsmæssig retning.

Da jeg ikke tror på, at “one size fits all” hvad angår terapeutiske metoder, vil jeg ikke forsøge at få din problemstilling til at passe ind i en bestemt metode. Tilgangen vil således i stedet tilpasses din problemstilling og dit behov – jeg vil derfor i mit arbejde trække på forskellige terapeutiske retninger, bl.a. kognitiv adfærdsterapi, dynamisk terapi, compassion fokuseret terapi og oplevelsesorienteret terapi. Til traumebehandling kan jeg tilbyde behandling med metoden Prolonged Exposure. Uanset tilgang, vil terapien altid have din specifikke målsætning for øje. Ved nogle af de ovennævnte problemstillinger, vil jeg have følgende udgangspunkt, som kan justeres efter dine behov:

 • Angst og depression: fokus vil være at arbejde med, hvad der vedligeholder dine symptomer. Her kan udgangspunktet være kognitiv terapi, som er en veldokumenteret effektiv metode til behandling af disse lidelser. Der arbejdes med at ændre din adfærd og dine tankemønstre.
 • Traumer og PTSD: omdrejningspunktet vil være at bearbejde den traumatiske hændelse, og at kunne integrere den i sin livshistorie. Hvis den traumatiske hændelse har “sat sig fast” i dig som PTSD, tilbyder jeg behandling med metoden Prolonged Exposure. Her er det overordnede mål at give dig oplevelsen af at kunne færdes mere frit i dit liv, og mindske ubehaget ved at mindes den traumatiske hændelse.
 • Lavt selvværd: jeg vil hjælpe dig til at behandle dig selv bedre, både i forhold til hvordan du tænker om dig selv, og hvad du måske indirekte går og fortæller dig selv i gennem dine handlinger og i dit samspil med andre mennesker. Der vil være fokus på at øge din accept af dig selv og din evne til at give dig selv omsorg.

Hvordan foregår det helt konkret?

Vi vil altid bruge 1-2 sessioner på sammen at blive klogere på, hvor skoen trykker for dig, hvor du kunne tænke dig at bevæge dig hen, og hvordan du kan komme derhen med min hjælp. I løbet af de første samtaler kan du også fornemme om du synes “kemien” er til stede mellem os – det skal du altid lytte til.

Hvis du ønsker at fortsætte forløbet efter de første samtaler, vil vi begynde at arbejde på, at du kan nærme dig dit mål. Hvis det er meningsfuldt for dig, vil vi aftale øvelser eller områder, du kan have fokus på til næste session. Uanset hvad vil jeg altid opfordre dig til at give dit arbejde med dig selv nogle tanker og opmærksomhed imellem sessionerne. Den største forandring sker, når man tager sin nye viden og indsigt med fra terapirummet og ud i sin dagligdag.

Det er helt op til dig, hvor ofte du ønsker at komme. Nogle foretrækker, at der er én uge imellem sessionerne, andre ønsker det er to uger eller mere. Hvis du ønsker at arbejde intensivt med dine udfordringer, vil jeg altid anbefale at der ikke går for lang tid imellem samtalerne for at dit vigtige arbejde med dig selv ikke “går i glemmebogen” i mellemtiden.

Om mig

Jeg er uddannet cand. psych. fra Aarhus Universitet, og er medlem af Dansk Psykologforening. Jeg er som psykolog underlagt tavshedspligt, og alle henvendelser behandles med fortrolighed.

Min terapeutiske erfaring stammer fra mit tidligere arbejde i privat praksis og fra mit nuværende arbejde i voksenpsykiatrien. Jeg søger løbende at udvikle mig gennem kurser og supervision for at sikre en høj faglighed.

Praktisk

Jeg tilbyder tider i weekenden og om aftenen i hverdagen efter kl. 19. Jeg har aktuelt ingen ventetid, så du kan få en tid indenfor 1-2 uger.

Samtalerne foregår i lokalerne i Vester Voldgade 100, st. tv

Priser:

– Individuel samtale (50 min): 950 kr.

– Individuel traumebehandling med Prolonged Exposure (75 min): 1300 kr

– Studerende (50 min): 750 kr

Der afregnes kontant eller med Mobilepay efter hver konsultation.

Da jeg ikke har ydernummer, kan du desværre ikke bruge din henvisning fra egen læge hos mig.

Afbudsregler:

Afbud skal ske pr. sms eller opkald senest 24 timer før aftalen. Ved afbud senere end dette opkræves 50% af det fulde honorar. Ved udeblivelse opkræves aftalens fulde pris.

Hvis du ønsker at vide mere, kan du kontakte mig og få en uforpligtende snak.

Jeg ser frem til at møde dig.

Tlf: 60 55 85 84

Mail: marieoester@phuset.dk