Kognitiv adfærdsterapi mod bulimi

Kognitiv adfærdsterapi anbefales som førstevalg af behandling mod bulimi. Den gode effekt af denne behandling ligger i, at man aktivt laver ændringer i sin hverdag samtidig med at man får en bedre forståelse for sine egne tanker, følelser, kropslige fornemmelser i forhold til de bulimiske handlemønstre i samtalerne.

 

Hvordan foregår individuel kognitiv adfærdsterapi mod bulimi?

Ved den første samtale afsætter jeg 90 min. og her laver vi sammen et overblik over hvordan din bulimi er opstået, hvilke centrale tanker der styrer den, hvordan de er blevet forstærket gennem tiden og de konsekvenser den har haft for dig og ikke mindst dine overvejelser omkring hvorfor du gerne vil bryde mønstret. I starten af forløbet arbejder vi meget konkret med dit spisemønster, identificerer dine højrisikosituationer og du får redskaber til at forebygge og få kontrol over det bulimiske mønster. Sammen bliver vi klogere på de tanker, der er forbundet med trangen til en overspisning eller opkastning, og du lærer kognitive adfærdsmæssige redskaber til at udholde trangen uden at handle på den og til at mestre svære følelser. Når man går i individuel terapi for at bryde et bulimisk mønster, er det forskelligt hvor mange samtaler man har brug for, men det vil som regel være nødvendigt med 8-12 samtaler.

 

Familieforløb til unge under 15 år med bulimi

Som helt ung kan det være en for svær opgave at kæmpe mod et bulimisk mønster alene. Der anbefales et familieforløb, da det giver bedre resultater på lang sigt, hvis du er under 15 år og bor hjemme. Her rådgiver jeg både dig og dine forældre, så I kan bryde det bulimiske mønster sammen.

 

Er min bulimi alvorlig nok til at jeg skal gå i behandling?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit forhold til mad er blevet så svært, at du har brug for behandling eller er bekymret for en ung, kan det også være en hjælp at starte med en første samtale. Jeg kan også tilbyde rådgivning om behandlingsmuligheder.